Aktiviteter

 

Glostrup Kunstforening

afholder i sæsonen

2016 / 2017 følgende

aktiviteter:

 

UDSTILLINGER I SÆSONEN 2016/17

  

10.09. - 28.9.16Tina Hille

Det er sådan en herlig streg, Tina Hille præsenterer i sine billeder. Jeg kommer til at tænke på surrealisten Juan Miro`, første gang, jeg ser den. Og på en stærk følelse af livsvilje, som ramte direkte i solar plexus ved mit oprindelige møde med den spanske mester. Det er det rene, stærke udtryk hos dem begge, som fascinerer.

Farverne i Tina Hilles værker tilhører nutiden. Der er en sart mintgrøn, en sart rosa og en nærmest neon orange sammen med citrongult og masser af havblåt. Så det er måske ikke lige Miro`, de fleste vil sammenligne med, for han holdt sig typisk til sort, rødt, gult, og tilhører en helt anden epoke. Men den moderne, grafiske rumlighed i kompositionen og den tilsyneladende spontane streg har de to til fælles sammen med den legende livskraft. Jeg synes hun er modig Tina Hille. Der er meget på spil, mærker jeg. 

Skrevet af Inge Schjødt Hansen, skribent ved kunstavisen ( Uddrag fra artikel bragt i Kunstavisen, januar 2016)


01.10. - 02.11.16Se du blåner

Det er med stolthed og ære Glostrup kunstforening nu kan præsentere denne fornemme sommerudstilling fra vor lithografiske trykker, Jan Andersson, Steinprent, Torshavn.

SE DU BLÅNER

Sjá tú blánar hedder årets sommerudstilling i Steinprent, som byder på interessante værker af flere forskellige kunstnere. Sjá tú blánar stammer fra et digt fra 1920 af den færøske nationaldigter, Hans Andrias Djurhuus, hvis åbningslinie direkte oversat lyder: “Se du blåner som luften og du rødmer som blod.” Digtet er henvendt til Merkið, det færøske flag, hvis røde, blå og hvide farver danner det koloristiske udgangspunkt for udstillingen, der også indholdsmæssigt berører nationale emner og traditioner. 

Ultramarinblå er Tróndur Paturssons kompositioner med den svimlende dybde, der giver os en storslået vision af kunstnerens kosmiske oplevelser af hav og natur. Såvel tematisk som stilistisk og teknisk favner udstillingen ret bredt over natur og kultur, fra abstrakt til figurativt, fra finkultur til kitsch, fra litografi over maleri til fotografi og gipsrelief samt postkort. De sidstnævnte postkort var i sin tid produceret fortrinsvis til turister af fotograf og udgiver, Ásmundur Poulsen. Han afbildede flere gange royale besøg i løbet af sin halvtreds år lange karriere som lejlighedsfotograf – og et par af disse fotografier indgår i nærværende udstilling.

Herudover byder udstillingen Sjá tú blánar på nogle fine, små litografier af den kendte færøske landskabsfortolker, Zacharias Heinesen, som har doneret hele serien til gavetryk til medlemmerne af grafikforeningen Steinbrá. Vi kan også se nogle eksempler på Fríða Matras Brekkus stemningsfulde og humoristiske fårebilleder på udstillingen, samt dele af den spektakulære litografiserie, The Whale Killing Project af John Kørner, hvor den kendte danske kunstner puster nyt liv i nogle traditionelle færøske motiver. Den innovative færøske digter og billedkunstner, Tóroddur Poulsen udstiller en række poetiske, monokrome træsnit, der forestiller ham selv på vej over i blåt, og vi får også lejlighed til at nyde rød, hvid og blå nonfiguration i den britiske billedkunstner Ian McKeevers litografier. Politisk digtning er også repræsenteret i to tryk, som digteren Carl Jóhan Jensen har lavet til Tjóðveldi/ Republikanernes valgkampagne sammen med Tróndur Patursson og det er jo ikke til at vide om Peter Carlsens glimrende litografier, der henholdsvis forestiller to fly og et flag indeholder nogen form for politisk kommentar, men de inspirerer til en tanke eller to. Faktuelt er den danske krigindsats også en del af den færøske virkelighed med deltagelse af flere færøske frivillige på dansk side, der blev dokumenteret i det nyligt opførte færøske skuespil Jørðin er eitrað/ Jorden er forgiftet. Udstillingens yngste deltager er Jóhan Martin Christiansen, der er uddannet på kunstakademiet i Malmø, og som til efteråret skal have sin første separatudstilling på Færøernes Kunstmuseum. Hans hvide, tyste gipsbilleder er afstøbninger af pap, der er et materiale, som Jóhan Martin Christiansen er meget glad for. I det hele taget er hans konceptuelle, procesorienterede og materialebevidste tilgang ét af flere tegn på, at færøsk kunst er i stadig bevægelse og forandring.


05.11. – 30.11.16Olga Stra

Olga Stra arbejder for tiden med at blande maleri og tekstiler. Hendes enestående udtryk er præget af en udfordrende moderne konformistisk tankegang.

Hun arbejder med abstraktioner, genkendelige former og sin egen forståelse af naturen. Stykker af tekstiler danner en kontrastfuld baggrund og en synlig rytme. Der er mange kontraster: abstrakt-konkret, kultur – natur, kakofoni -harmoni, nær –fjern, nutid – fortid. Disse kontraster udvider sig selv til komplekse forhold.


03.12.16 - 04.1.17Annette Graae

Det første møde

Første gang jeg mødte Annette Graae var i december 2015. Jeg havde tidligere set hendes værker, bl.a. på Sophienholm på udstillingen Danske Gobelinkunst i 2013, men nu fik jeg lejlighed til at hilse på hende i hendes eget hjem, hvor hun i dag også har værksted. Hjemmet er fyldt med hendes værker og jeg blev hurtig inspireret til at lave et portræt af denne skønne kvinde og meget dygtige og inspirerende kunstner. Annette fyldte 70 i december 2015 og hvad er så mere oplagt, end at bringe et portræt af hende i et af årets første numre af Rapporter fra den tekstile verden.
Nu hvor jeg har koblet værker og navn bliver jeg opmærksom på, at Annettes værk på udstillingen på Sophienholm, Himlen over mig, var et af de værker, der havde gjort et særligt indtryk. Det talte til mig på en eller anden måde, og i det øjeblik jeg så hendes værker i hjemmet, så fik jeg den samme følelse igen. Værket er senere blevet vist på udstillingsstederne Trapholt og Modern Danish Tapestry i St. Petersborg på Vinterpaladset

af Susanne Klose (offentliggjort i RAPPORTER nr. 2, 2016)

Læs mere på www.annettegraae.dk


 07.01. - 01.2.17Poul Esting

Inspireret af klassisk musik og jazz skaber Esting i sine værker en kaotisk, ofte romantisk drømmeverden. Sekvenser fra menneskelig udfoldelse gennemspilles i stramme linier og svært tilgængelige bevægelsesmønstre.

Koloristisk bevæger Esting sig fra sarthed til dynamisk styrke i særprægede, ofte overraskende toner, associationsskabende figurer, tegn og bogstaver træder frem på billedfladen. I de grafiske værker har Esting stor følsomhed og omhu for menneskets tanker og erfaringer, der fastfryser det menneskelige udtryk. Esting er en ener i dansk kunst, han undgår tilstræbt æstetik, er spontan i sit udtryk og tilhænger af den ekstreme individualisme.

Uddrag af Weilbachs kunstnerleksikon.


04.02. - 01.3.17Zven Balslev

Vi kender Zven Balslev fra sidste års årstryk/medlemsgave, men nu vil vi brede hans virke mere ud.


Zven Balslev holder mere af det skæve, det grimme og sjove end for det storslåede og sublimt skønne. Hans billeder er på en måde uvorne både tematisk og stilistisk og minder stedvis om undergroundtegneserier, men uden den form for narrativ klarhed, der sædvanligvis præger tegneseriefortællingen. Intentionen er åbenbart ikke at berette en defineret historie, men at generere nye historier i beskuerens opfattelse. Samme tanke synes ligge bagved collager, der kan forekomme absurde med påmindelser om gamle gyserfilm og kultblade som feks. "En Skør Skør Verden", der udkom fra 1992-2000, hvor de mest hårrejsende rapporter og dunkle afbildninger af bizarre tilstande og omvandrende rumvæsner blev dokumenteret. Flere af billederne har en surrealistisk fremtoning. Det åbenbare groteske præg i formsproget modsvares af en filosofisk dybde i et vrimmel af figurative og abstrakte billedelementer af ting og indvolde, samt henvisninger til et internt og lukket billedunivers, der ikke helt lader sig afkode. Billederne er således fyldt til randen af tegninger, der kan opleves som en form for tegnsprog eller leksikalske opslag, der i grunden ikke har nogen oplysende effekt. For et par år siden havde Zven Balslev en udstilling betitlet CANCRE, som er fransk slang for tumpen, den åndede enegænger, hvilket også indeholdt en selvbiografisk henvisning til kunstnerens egen opvækst. Zven Balslevs værk er egensindigt og fascinerende i dets mangfoldighed. Ud over grafikken arbejder han også med keramik, maleri, tegning, ligesom han driver forlaget Cult Pump. 


Kinna Poulsen


04.03. - 29.3.17Bjørn Nørgaard

Vi er meget glade for og stolte over igen, at kunne vise værker af Bjørn Nørgaard i Glostrup Kunstforening.

Bjørn Nørgaard er en dansk billedhugger, grafiker og performancekunstner. Han var elev på Eks-skolen. Han var professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1985-1994. Medlem af Kulturkanonens udvalg for billedkunst. 

Bjørn Nørgaard blev landskendt for en hesteslagtning, en protest mod Vietnamkrigen, på en mark ved Kirke Hyllinge i Hornsherred i forbindelse med den omstridte udstilling Tabernakel på Louisiana i 1970,

Men allerede i 1968 var Bjørn Nørgaard i Glostrup kunstforening første gang.

Bjørn Nørgaard har udført 17 gobeliner over Danmarks historie, ophængt på Christiansborg. Gobelinerne var Dansk Industris gave til Dronning Margrethe i anledning af dennes 50 års fødselsdag.

Årets medlemsgave vil ligeledes blive udført af Bjørn Nørgaard.


01.04. - 26.04.17Udstilling af indkøbt kunst 

Hvert år indkøbes kunst til bortlodning efter generalforsamlingen. Der tilstræbes gevinst til 10 % af medlemskaberne.
ARRANGEMENTER I SÆSONEN 2016-17

Søndag den 28. august 2016 kl. 10 – ca. 13.

To kunstruter i Glostrup, en del af Glostrup Kommunes 825 års jubilæum.

Mødested: Rådhuspladsen ved skulpturen: Overgang

To ruter kort og lang

Kort max 3 km med guider (Hanne Foss og Jette Skovgaard)

Lang ca. 15 km med bemandede poster (Glostrup Kunstforening og DAI, Dansk arbejderidræt)


Begge ture begynder ved skulpturen, Overgang, på Rådhuspladsen.

Alle deltagere modtager en flaske vand på starttidspunktet og et stykke frugt på ruten.

Den korte rute er en guidet tur til kunst i det offentlige rum i bymidten.

Den lange tur er individuel. Efter en fastlagt, udleveret rute cykler eller løber man til div. skulpturer i Glostrups ”periferi”. Ved hver skulptur/kunstværk står en person, som vil orientere om kunstneren og kunstværket, samt vise vej til næste kunstværk.


Søndag d. 4. september 2016 kl. 13 – 17

Konventum (LO skolen)

Kom med på en kunstrundvisning i Danmarks største private kunstsamling fra 1950`erne og frem til i dag. Konventum råder over mere end 1200 kunstværker af bl.a. Per Arnoldi, Henning Damgaard-Sørensen, Wilhelm Freddie, Henry Heerup og mange flere. Rundvisningen inkluderer fremvisning af de nyeste værker i samlingen af Katrine Ærtebjerg, Kristian Hornsleth og Jacob Brostrup.

Busafgang fra Glostrup Fritidscenter kl. 13.

Pris i alt 100 kr.


Max 35 deltagere, først til mølle..

Tilmelding senest 27.8.16 til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355

Oplys venligst mobilnummer.


Lørdag den 29. oktober 2016 kl. 20-22

Kulturnat i Glostrup

Danske Bank, Hovedvejen, 3. sal Glostrup

Majken og Fjeldtetten

Glostrup Kunstforening afholder igen jazzhouse. Denne gang i Danske Banks kantine på 3. sal med udsigt over bymidten.

Vi afholder en udstilling med vore årslitografier, sælger lotteri og tilbyder den kendte kulturnatssuppe (indonesisk karrysuppe). Der er yderligere mulighed for at nyde et glas vin, en øl eller en vand samt kaffe og hjemmebagt kage til lyden af glad jazz.


Onsdag den 2. november 2016

Arken, Martin Bigum

Martin Bigum er bl.a. kendt fra DR K’ kunstquiz, hvor man gang på gang imponeres over hans viden.

Han er imidlertid også en rigtig dygtig og spændende kunstner.

Hvad udstillingen viser

Denne udstilling handler om, hvad der var af kunst syd for København i 1970’erne, og hvad der ikke var. Og hvad der var med til at give mig en kunstnerisk bevidsthed, som er fulgt med mig lige fra barndommen. Udstillingen vil derfor begynde med nogle barndoms- og ungdomsminder, som enten inspirerede mig eller det modsatte.

Udstillingen viser også rigtig mange af mine egne kunstværker, fra 1989, hvor Berlinmuren faldt, og frem. Flere af dem har ikke været vist i Danmark før og skal hentes ind fra udenlandske samlinger. Udstillingen munder bogstaveligt talt ud i min nye store maleriserie Havet.

For mig er et værk intet uden inspiration og intet uden en beskuer, i hvis hoved mit værk først bliver færdigt.

Med venlig hilsen
Martin Bigum


Læs evt. mere på www.arken.dk


Mødested: Foyeren, Arken, Skovvej 100, 2635 Ishøj

Mødetid: 16.45

Tilmelding: senest 24.10.16 til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355

Oplys venligst mobilnummer.

Rundvisning: gratis

Deltagerne betaler selv entre. Medbring evt. medlemskort.

For at opnå så stor rabat som muligt, køber vi først billetter, når alle er samlet.


Søndag den 8. januar 2017 kl. 10.30

besøger vi Adventskirken, Vanløse.

Prædikant: Erik Meier Andersen.

Efter højmessen deltager vi i kirkekaffen, inden vi bliver guidet rundt i kirken, med altervægsudsmykningen udført af kunstneren Elle-Mie Ejdrup Hansen, som på mange måder anser det for at være et livsværk. Den særlige teknik, der er brugt i jordbillederne, mestrer Elle-Mie Ejdrup Hansen som en af de førende i verden. Hun hører til blandt landets kendte og respekterede kunstnere med mange værker, udstillinger og priser bag sig. Hun har bl.a. udstillet på Charlottenborg, Den Frie, Sønderjyllands Kunstmuseum, samt leveret kunstværker til offentlige bygninger i ind- og udland. Blandt hendes mest kendte værker er 'Linien - Lyset' og 'Fredsskulpturen 1995' i anledning af 50-året for Danmarks befrielse.

Kirken har forskellige træskærerarbejder af Susanne Chang, samt messehagler, stola og selvfølgelig altersølv, som vi også skal se.


Tirsdag den 7. marts 2017 kl. 19

Foredrag: Bjørn Nørgaard af Tom Jørgensen

Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup


Kl. 17.30, før foredraget serverer Cafe Fri dagens ret de luxe for kr. 65.

Tilmelding: senest 1.3.17 til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355


Torsdag den 20. april 2017 kl.16 

Sankt Mariæ kirke, Jens Jessensvej 5-7, 2000 Frederiksberg

Den katolske kirke er udsmykket med glasmalerier af Maja Lisa Engelhardt.

Den største del er Skabelsen, syv dage i syv ruder. Glasmosaikkerne er indsat i et termorudesystem. Udvendig mod vejen er et lag panserglas, og indvendigt mod kirkerummet er der et lag lamineret glas.

Til at fortælle om værkerne og deres tilblivelse møder vi Søster Benedikte Nielsen, der har været med under udvikling og tilblivelse af det fornemme værk.

Efter rundvisningen er der mulighed for at overvære kirkens sangbønner kl. 17.

Glostrup Kunstforening er efterfølgende vært ved et glas vin.

Tilmelding: senest 1.april til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355

Opgiv venligst mobilnummer


Onsdag den 26. april 2017 kl. 19.30

Generalforsamling

Afholdes i Glostrup Idrætspark, Hal 1, Stadionvej 80, 2600 Glostrup. Efter at have været udstillet i Glostrup Fritidscenter bortloddes de indkøbte kunstværker umiddelbart efter generalforsamlingen.


Fredag den 9. til søndag den 11. juni 2017.

Tur Sønderjylland og Nordtyskland

Den nyrenoverede Kunsthalle i Hamburg ·

Emil Nolde museet i Tøndermarsken ·

Moderne kunst i særklasse, Nordart ·

Museumsberget og Egernsundmalerne i Flensborg ·

Augustina, skulpturparken i fyrstebyen Augustenborg


Pris og nærmere program følger

Depositum 500 kr. betales ved bestilling.

Restbetaling senest 4. marts 2017 på konto 1551  4748254544, eller kontant ved ferniseringen.

Turen gennemføres ved minimum 30 deltagere.

Tilmelding til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355Ret til ændringer forbeholdes.