Aktiviteter

 

Glostrup Kunstforening

afholder i sæsonen

2015 / 2016 følgende

aktiviteter:

 

UDSTILLINGER I SÆSONEN 2015/16

  

05.09. - 30.9.15

Linda Weiss Drescher

Mit arbejde kan beskrives som en visuelt dagbog - en afhandling om et liv/et menneske.
Det er en måde at samle ting - billeder og objekter - som danner par med den fysiske verden på en made, man ikke kan opnå med ord. Det bliver til en slags bog i billedform.

Disse er taktile og indebærer ofte tanker om natur, ikke som en kærlighedsaffære men som en undren eller puslespil som jeg er i gang med at sætte sammen.

Jeg arbejder med tegning, maleri og objekter.

Fragmenter og tanker, som optager mig, bliver klassificeret og del af systemiserede samlinger og bruger fysikalitet som en anden tankemåde.

Jeg tror på æstetikkens kvaliteter som en mulighed og som en erkendelsesform.


Indtil november er det muligt at gå over Sortedamssøen og se Linda Weiss Dreschers 80 meter lange værk: Under overfladen er himlen altid blå.03.10. - 04.11.15

Maibritt Rangstrup

Som en reaktion på vores visuelle kulturs konstante flow af billeder og indtryk, er man i mine værker præsenteret for et mere nedtonet billedudtryk, af genkendelige og primært non-urbane steder, ofte malet i dæmpede nuancer. Rent motivmæssigt henter jeg inspiration fra både naturen og mine umiddelbare omgivelser - enten direkte eller fra internettet for ultimativt at indkredse det poetiske og psykologiske fra det velkendte og ordinære.


Værkerne er derfor ikke så meget en udforskning af den visuelle repræsentation af et motiv. Det er nærmere en udforskning af hvilke stemninger, følelser og ikke mindst forestillinger, der kan genereres ud fra vores fælles kodede orientering og fra påvirkningerne fra vores visuelle kultur, og hvordan dette kan frembringes gennem maleriet.


Billederne eksisterer – ligesom evige øjeblikke - uden for tid og leger med, hvad der ligger på kanten af perceptionen ved at spille på balancen mellem det sete og det forestillede, som var det en flimrende fornemmelse af en rest af en drøm, eller følelsen af et fjernt minde.07.11. - 02.12.15

Anette Martinussen

Anette Martinussen er uddannet tekstilkunstner fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Har været elev på Askov-Jensens tegneskole, Glyptoteket.

I sine akrylbilleder kombinerer hun maleri med collage, foto-transfer, tryk- og afdækning, strukturmedier og slag-metal.


Hun kalder sine akrylbilleder for ”Moderne Allegorier”. De er fortællinger om sameksistens mellem dyr, mennesker og alle levende organismer – om de fænomener, der opbygger, opretholder og nedbryder liv.

Udgangspunktet er naturen. Det er den natur, vi bevæger os rundt i, oplever, nyder eller ikke, og langt mere er det den natur, som vi som mennesker er underlagt med de kontante bevægelser og kræfter – en natur, som vi har ansvar for, og som vi med tanke og handling er medskabere af.

I sine akvareller finder hun inspiration og motiver i naturen.05.12.15 - 06.1.16

Susanne Pedersen

Tekst følger medio november

 

09.01. - 03.2.16

Anders Schrøder

I mit maleri har jeg et ønske om at lade ord og form lege sammen. At lade dem udgøre en fælles helhed. Titlerne er således en integreret del af værket. De skal bidrage til at skabe en tvetydighed og dermed uddybe fortællingen. Mit håb er at invitere beskueren med ind i en verden, hvor alting ikke lige umiddelbart er, hvad det giver sig ud for at være. At være med til at pirre nysgerrigheden og lysten til at skabe mening i en kompleks verden, hvor mening ikke altid er så simpel. Som maler kan jeg godt lide dette spil – det giver mening, og gør det pusseløjerligt at arbejde med. Samtidig er det også vigtigt for mig aldrig at tabe humoren af syne. Humoren er med til at give værket form og fortælling. Og samtidig er det sidste lag i fortællingen, der forhåbentlig er med til at skabe lang levetid hos beskueren – følelsesmæssigt såvel som erindringsmæssigt.06.02. - 02.3.16

Ingrid Møller

Ingrid Møller er optaget af landskabets rum og naturens former og farver. Landskabsmaleri som fri naturfortolkning, ikke naturtro gengivelse, men mere som sanselig erindring med fokus på stemninger, lyset og storheden i landskabet. Hun arbejder i spændingsfeltet mellem det naturalistiske og det abstrakte i et ekspressivt formsprog. Færøerne er hendes største inspirationskilde, en motivverden hun vender tilbage til. Hun er uddannet fra Skolen for Brugskunst, Danmarks Design Skole. Har gået på Århus Kunstakademi og Den Grafiske Skole i Århus.05.03. - 30.3.16

Hanni Bjartalíð

Hanni Bjartalíð betragtes som en væsentlig fornyer inden for færøsk samtidskunst


Hanni Bjartalíðs værk forekommer næsten uoverskueligt i al dets mangfoldighed.  Udviklingen er rivende og konstant, uanset om han tegner, maler, skærer, klipper, limer sine billeder eller bygger de bemalede træskulpturer, som han har arbejdet en del med de sidste år. Inspirationsmæssigt henviser han selv til barndommens oplevelser i Klaksvík, Færøernes næststørste by, hvor billedkunstneren voksede op og hvor han som dreng fandt ting og sager, som havet førte ind på bredden. Hjemme havde han et syskrin med ben under og med mange små rum, hvori han kunne arrangere sine mange fund. Han er blevet ældre og har i mange år boet i Finland, hvor han også er uddannet, men arbejder stadig med uformindsket nysgerrighed og begejstring. I en fjernsynsudsendelse om billedkunstneren Zacharias Heinesen, taler han om færøsk samtidskunst, mens han ser på nogle værker – ”Var jeg ung i dag, havde jeg nok arbejdet på præcis samme måde” siger den ældre maler anerkendende om sin yngre kollega, Hanni Bjartalíð. I disse værker er selve materialegranskningen central på en måde, så man næsten kan kalde det for en form for dekonstruktion, der blotlægger billedkunstnerens metode og tanker. På trods af det samlede værks mangfoldige karakter, er man aldrig i tvivl om ophavsmanden, når man står foran et af Hanni Bjartalíðs arbejder. Han har sin egen på en gang poetiske og rå stil. Hans trækulpturer er skønne, fulde af modsætninger imellem en næsten barnlig, legende godtroenhed og varme og på den anden side en erfaren billedkunstners bevidste målrettethed. Motiverne i billederne er ligeledes præget af en tilsyneladende barnlig spontanitet, et art brut-agtigt præg, der er kombineret med en formbevidst billedkunstners blik.02.04. - 27.04.16

Udstilling af indkøbt kunst 


Hvert år indkøbes kunst til bortlodning efter generalforsamlingen. Der tilstræbes gevinst til 10 % af medlemskaberne.ARRANGEMENTER I SÆSONEN 2015-16


Lørdag den 24. oktober 2015 kl. 18.00 – 22.00 Kulturnat i Glostrup

Her kan du møde Glostrup Kunstforening i Glostrup Idrætspark i foyeren, hvor vi afholder en udstilling med vores årslitografier og tilbyder den kendte kulturnatssuppe (indonesisk karrysuppe).  Medens man hører al det fine musik og sang, der foregår i Hal 1, er der mulighed for at nyde et glas vin, en øl eller en vand samt kaffe og hjemmebagt kage.


SØNDAG den 1. november 2015 KL. 10.40 til ca. 20.00. Malmø Operaen - Top Hat.

Glostrup Fritidscenters Parkeringsplads kl. 10.40

Prisen er DKr. 800 for medlemmer. For ikke medlemmer er prisen kr. 900. Afhentning i Glostrup kl. 10.40 fra Fritidscentrets parkeringsplads, Christiansvej 2. Vi er hjemme igen kl. cirka 20.  

Turen til Malmø indeholder: Bustransport, to retters middag med vin eller vand, musical Top Hat, kaffe og kage i pausen samt hjemtransport.

Da det er Hvidovre Teaterforening, der står for arrangementet, skal du tilmelde dig på post@hvidovreteaterforening.dk eller kontakte Hvidovre Teaterforenings kontor på tlf. 36 49 66 06. Der er plads til 78 personer på denne udflugt. Vi anbefaler hurtig til melding.

Du kan læse om forestillingen Top Hat på www.malmoopera.se .Onsdag den 11. november 2015 kl. 19-21

Glostrup Bio

Kr. 80

Mand Falder


Hvad sker der, når en verdenskunstner pludselig mister sine naturgivne evner?

Filminstruktøren Anne Regitze Wivel har fulgt sin ven, maleren Per Kirkeby på nært hold, efter at han faldt ned ad en trappe og slog hovedet. Han havde tidligere overvundet følgerne af en hjerneblødning og to blodpropper, men faldet på trappen for to år siden resulterede i en hjerneskade, der forhindrer ham i at arbejde. Han har ikke bare mistet sin førlighed, men også evnen til at genkende farver og sågar sine egne kunstværker.

Udover at fotografere er Anne Regitze Wivel også til stede som samtalepartner og følger Per Kirkeby, som kæmper for at vende tilbage, idet han samtidig erkender sine manglende fremskridt. For ham synes der at være lang vej tilbage, for kunsten er jo ikke blot et spørgsmål om at kunne male noget kønt og vellykket, det væsentlige ligger i overskridelsen af den gode smag. Det er dette hug, maleren savner.

I filmen møder vi foruden kunstneren, hans hustru, venner og samarbejdspartnere, men dens absolutte hovedperson er Per Kirkeby i et usædvanligt åbent møde med filminstruktøren Anne Regitze Wivel og hendes kamera. Alt – fra hverdagens genoptræning til følelsesladede indsigter – lægges nøgternt frem.

Ved min. 20 deltagere opnår vi rabat på billetten.

Tilmelding til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com  28315355 eller ved ferniseringen senest 7.11.

Der kan også bestilles/købes direkte i Glostrup Bio eller ved indgangen.

Onsdag den 9. december 2015 kl. 18 Karen Bit Vejle

Kunstneren fortæller om sit liv med saksen kl. 19.30. Der vil være mulighed for at købe små julegaver.

Før foredraget serverer Cafe Fri et lille måltid for kr. 65.

Tilmelding: senest 5.12.15 til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355Søndag den 10. januar 2016 kl. 10.30 Avedøre Kirke, Trædrejerporten 6, 2650 Hvidovre.

Prædikant: Lars Gustav Lindhardt.

Efter højmessen deltager vi i kirkekaffen, inden vi bliver guidet rundt i kirken.

Den nye kirke i Avedøre Stationsby blev indviet i 1977. Kirken har et udsmykningsudvalg, der har sørget for kunst i alle kirkens rum og lokaler. Vi skal bl.a. se altertæppet, kreeret af Ulrik Røssing, og vævet af hans kone, Mette, og Erik Heides vandkunst placeret i gården.


Søndag den 24. januar 2016

Schæffergården

Havsteen Mikkelsen-samlingen


Mødested: Jægersborg Alle 166, 2820 Gentofte

Mødetid: 11.45.

Før rundvisningen i Schæffergårdens store kunstsamling af bl.a. Havsteen Mikkelsen er der mulighed for at spise brunch incl. drikkevarer i Restaurant Wohlert samme sted for 275 kr. kl. 10 – 12.

www.schaeffergaarden.dk

Tilmelding til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com  28315355

Oplys venligst mobilnummer.


Rundvisning: gratisTirsdag den 2. februar 2016 kl. 19

Foredrag: Om natur og farver i færøsk billedkunst, Tom Jørgensen

Glostrup Fritidscenter, Christiansvej 2, 2600 Glostrup


Øgruppens specielle og barske natur har inspireret de indfødte kunstnere til et maleri, hvor farverne og lidenskaben i penselstrøgene gør billederne helt unikke. Foredraget starter med Samal Joensen-Mikines og gennemgår derefter Reyni, Patursson, Nordoy, Svensson, Torbjørn Olesen og Jakupsson samt mange flere. Et forførende foredrag, hvor farve og motiv brænder fast på nethinden.


Før foredraget serverer Cafe Fri dagens ret de luxe for kr. 65.

Tilmelding: senest 25.1.16 til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355Onsdag den 10. februar 2016 kl. 19.30 Gertrude Stein, Hvidovre Teater

Medborgersalen, Hvidovrevej 280, 2650 Hvidovre

Gertrude Stein, 1874-1946, var en amerikansk forfatter og kritiker. Hun var bosat i Paris, og hendes hjem blev mødested for avantgardekunstnere som Picasso og Matisse.
Hun var en alsidig og meget produktiv skribent, som ville forene emner med bred, populær gennemslagskraft med det eksperimenterende. Hun huskes især for sin rolle som samlingspunkt for yngre amerikanske forfattere, bl.a. Hemingway og Scott Fitzgerald, som i mellemkrigstidens Paris søgte vejledning og inspiration hos hende.

Gertrude Stein eksploderer i denne monolog i sine meningers mod med glødende løveværdighed i sin skulpturelle karisma. Ja, hun var virkelig en kvinde i tiden, hun havde sin position som kulturmonument. Hun sprængte rammer og ønskede meninger og nye vinkler i det kulturelle liv for at sætte aktivt gang i den samfundsnødvendige kulturdebat. Teaterforestillingen ”Gertrude Stein” gik for første gang i Danmark i 1981 og spillede med succes i flere sæsoner med Bodil Udsen. Nu er det tid til at vi skal gense historien om kvinden, der med selvironiske sprækker i sin tørre tilintetgørende humor turde vende tingene på hovedet. Marty Martins tekst er netop betydningsfuld at spille i dag, da den i den grad inspirerer til diskussion og meninger angående menneskets kulturbehov og måden at turde se verdensbilledet på.

MEDVIRKENDE: Lane Lind

Varighed: 2 timer incl. pause. Der er snak med Lane Lind efter forestillingen.

Pris for medlemmer: 85 kr. Indbetales med oplysning om navn og antal på 2277   5100006527

Tilmelding: senest 10.1.16 til Jette Skovgaard, jetulf@gmail.com, 28315355


Torsdag den 25. februar 2016 kl. 16.30

Glostrup Bio


”Jeg taler til jer-John Kørners verden”, en film af Jørgen Leth.

Nærmere besked i medlemsbrevOnsdag den 27. april 2015 kl. 19.30 Generalforsamling

Afholdes i Glostrup Idrætspark, Hal 1, Stadionvej 80, 2600 Glostrup. Efter at have været udstillet i Glostrup Fritidscenter bortloddes de indkøbte kunstværker umiddelbart efter generalforsamlingen.Fredag den 27. til søndag den 29. maj 2016. Tur til Sverige.

Afgang fra Glostrup Fritidscenter fredag morgen med bl.a.:

Besøg i KONSTHALLEN i Hishult, en institution i det svenske kunstliv. Frokost i den overforliggende, Gästgivaregården. Der er desuden en japansk/Zen-have med skulpturer, som også er værd at se.


Lørdag

Wanås Svensk og international samtidskunst

Wanås er internationalt kendt for udstillinger af moderne kunst. Siden 1987 har Stiftelsen Wanås Utställningar holdt store årlige udstillinger af svensk og international samtidskunst.
Slotsparken

Skulpturparken rummer over 50 permanente skulpturer og installationer og er nærmest udendørskunstens Mekka i Skåne. Her er en række internationale kunstnere permanent udstillet, bl.a. Per Kirkeby, som har bygget en teglskulptur smukt placeret på en eng med udsigt til slottet. Andre kunstnere har opført deres skulpturer i den lokale stenart - sort diabas - som man har brudt på egnen i over 100 år.

Søndag

Kristianstad

Ales stenar. Ved det lille fiskeleje, Kåseberga, ligger stensætningen Ales stenar. De 59 sten er rejst i en formation som et skib med en længde på 67 meter og en maks. bredde på 19 meter.

Kungagraven, gravmonument med helleristninger. I udkanten af Kivik skal vi opleve bronzealdergraven Kiviksgraven, også kaldet Kungagraven, fra omkring 1400 f.kr. Det er et imponerende gravmonument, som har væretomkring 75 meter i diameter, da det blev anlagt. Arkæologiske undersøgelser peger på, at Kiviksgraven har fungeret som gravplads i mindst 600 år.

Hjemkomst til Glostrup ca. kl. 18

Inkluderet i prisen: bus, diverse entreer, overnatning i delt dobbeltværelse på Stadshotellet Kristianstad med morgenmad, frokost fredag samt to gange aftensmad. Drikkevarer og yderligere fortæring for egen regning.

Pris ca. 2500 kr. Ikke medlemmer 3000 kr. Tillæg for eneværelse 300 kr.

Depositum 500 kr. betales ved bestilling.

Restbetaling senest 5. marts 2016 på konto 1551  4748254544, eller kontant ved ferniseringen.

Tilmelding til Mona Eriksen, telefon 44976605, 61996605, eller mail

je-gulve@post.tele.dk med opgivelse af navn og mobilnummer senest den 1. marts 2016.I forbindelse med Kunstforeningens ferniseringer afholdes der

Lune Lørdage - som starter med en let frokost kl. 12.30.

Tilmelding nødvendig:

Cafe Fri  43 96 81 15

Kunstforeningens medlemmer til Jette Skovgaard  28315355. jetulf@gmail.com


Ret til ændringer forbeholdes.